Natuur Fractals

Natuur collages gemaakt van mijn eigen natuurfoto’s, waarbij ik de oneindige eeuwige creatie van de natuur zichtbaar maak. Voor mij is de natuur hetzelfde als God/Godin: alles wat er is, is natuur, is God/Godin…

Bijna alle Natural Fractals (collages) zijn gemaakt van 1 foto. De enige techniek die is toegepast is die van het spiegelen, verder is er geen Photoshop aan te pas gekomen. Puur natuur!

 

In mijn zoektocht naar bijzonder reclamemateriaal voor mijn bedrijf ‘Yoga tegen Rugpijn’ begon ik te spelen met mijn eigen natuurfoto’s. Deze foto’s heb ik voornamelijk gemaakt tijdens mijn yoga reizen naar India en de natuurwandelingen die ik organiseer in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Met de hand plak ik natuurfoto’s aan elkaar en daar waar de foto’s elkaar raken, op de naden, ontstaan nieuwe wezens, nieuwe landschappen: de oneindige eeuwigdurende creativiteit van de natuur toont zich! Een wonder geschiedt!

Alle foto’s zijn puur natuur: de enige techniek uit photoshop die ik toepas, is die van het afdrukken van de foto s in spiegelbeeld.

Tijdens mijn twee exposities, in 2018 en 2019, heb ik veel van mijn werken verkocht. Je kunt ze nu ook online bestellen. De prijzen vind je hier onder.

Kunst Te Koop

Prijs ligt aan het formaat van het kunstwerk:

A4: €75,-
A3: €125,-
A2: €175,-
A1: €225,-

Inclusief BTW, exclusief lijst en verzendkosten.

Highway door de Himalaya, van Manali naar Ladakh

Toen ik 4 jaar geleden voor het eerst door De Himalaya reisde en in ‘Klein Tibet’ oftewel Ladakh kwam, veranderde mijn wereldbeeld. Hoe groot, deze machtige bergen! Hoe klein, wij mens! Hoe vriendelijk, haar oprechte bergbevolking, veel Tibetaans-boeddistische mensen, hoe arm en toch zo rijk in schoonheid!
Afmeting 50 x 70 cm.

Hemis

Hemis, dorpje in Ladakh met het mooiste Tibetaans-Boeddhistische klooster.
Er ligt een Hermitage- Kotsang- waar hedendaagse monniken 3 maanden in afzondering en stilte doorbrengen, op weg naar verlichting.
Afmeting 60 x 40 cm.

Lamayuru, maanlandschap op de Tibetaanse hoogvlakte

In de details van deze collage zie je vele magische figuren tot leven komen. Lamayuru is een heel bijzonder, heel oud dorpje, omringd door oeroude stammen.
Afmeting 60 x 40 cm.

De Witte Boom, Waterleidingduinen

De witte boom is het symbool van genezing. Omhels een oude, prachtige boom, en hoor haar stem, voel haar leven, laat jezelf koesteren, weet jezelf geliefd.
Afmeting 40 x 60 cm.

De Witte Vrouwe, de Alpen, Zwitserland

In 2000 jaar patriarchaat zijn veel van de healing-methodes van de Witte Vrouwen verloren gegaan. Gelukkig wordt veel van haar wijsheid her-ontdekt en dansen vrouwen weer in het bos, woest en zachtaardig, demonen verslaand met haar licht en haar liefde.
Afmeting 40 x 60 cm.

De tovenaar en zijn dagelijkse bad

Maak van jouw dagelijkse badbeurt ook een magisch gebeuren door deze tovenaar op te hangen in jouw badkamer. Deze collage kan hiervoor geplastificeert besteld worden!
Afmeting 30 x 40 cm.

Herten in de Waterleidingduinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen mag je struinen en kom je vrijwel altijd herten tegen. Zo mooi, zo gracieus, zo’n edel voorkomen- ga je een keer mee wandelen, struinen door de duinen?
Afmeting 40 x 60 cm.

De Aliens zijn er al

In een hele eenvoudige foto van een omgevallen boom in wat struikgewas ontstaan in de spiegeling insect-achtige figuren die mij aan ‘aliens’ doen denken: leven op een andere planeet dan de onze. De vormen die in deze collage ontstaan zijn wonderlijk en verrassend.
Afmeting 40 x 60 cm.

Maya en Angkor Wat, Cambodja

Wij mensen zijn allemaal verbonden met elkaar, allemaal familie van elkaar. In de oude religies kom je dezelfde symbolen tegen : de Heilige Boom, de Godenbeelden, de verering van en eerbied voor de natuur. Hier zie je vormen die aan Maya (Yucatan) doen denken, terwijl de foto genomen is in Angkor Wat, Cambodja.
Afmeting 50 x 70 cm.

Dubbele doorstroming, de Alpen, Zwitserland

Vul jezelf met de kwaliteit die jij nu behoeft en laat het daarna de wereld instromen.
Afmeting 50 x 70 cm.

Driedubbele Doorstroming, de Alpen, Zwitserland

Afmeting 40 x 60 cm.

Holy Cow, Himalaya, India

Als je lang genoeg in India verblijft begin je te voelen waarom een koe heilig is. Dank je wel, moeder India!
Afmeting 70 x 50 cm.

Rust in harmonie, Ladakh Bezin je in het Hier en Nu: ontspan!

Als je goed kijkt zie je een Indiase Heilige koe, die vrijwel opgaat in haar omgeving. Ze hoort er helemaal bij, men houdt rekening met haar, men voedt haar – zo in liefde en aandacht met dieren om te gaan is ons hier en nu en onze toekomst.
Afmeting 60 x 40 cm.

Boswezen

Hier laat een boswezen zich in alle duidelijkheid aanschouwen. Maar vergis je niet, al zijn ze meestal niet zo zichtbaar, het bos zit vol met magische natuurgeesten!
Afmeting 60 x 40 cm.

De kracht van de zon

De zon creëert de schaduw, geluk creëert ongeluk, vaak zit het leven mee en soms zit het tegen. Deze collage gaat over in het Hier en Nu zijn, wat er ook gebeurt.
Afmeting 60 x 40 cm.

Olifant in de rots

Ooit trok Hannibal op olifanten door de Alpen en deze rotsen herinneren dit zich- het heeft een diepe indruk gemaakt! Behalve de olifanten ziet iedereen wat anders in deze collage.
Afmeting 60 x 40 cm.

Plek om te mediteren

In deze tuin in Manali, Himalaya, is het goed tot rust komen. De natuur neemt je op en je herinnert je dat jij bent geschapen door de natuur – net zo mooi, net zo overvloedig, hoe alles wat jij nodig hebt er voor jou is.
Afmeting 60 x 40 cm.

Kippetje 1, Waterleidingduinen

Ergens in deze overvloed van natuur vind je een kippetje… Het is een van mijn favoriete plekken in de Waterleidingduinen; een plek om te zitten, te liggen, yoga te doen, te picknicken… Sta even stil!
Afmeting 40 x 60 cm.

Serie van 4 meditatieve platen om bij te verstillen. Niets is mooier dan de natuur!

Afmeting A1/A2/A3/A4.

Serie van 4 die tezamen prachtig staan op een grote muur. Ze kunnen zowel in de breedte als in de lengte worden opgehangen.

Afmeting A1.

Serie van 3. Oeroude tempels en torenhoge bomen.

Afmeting 1x A1 en 2x A2.

Serie van 3. Rotsen in de Himalaya.

Afmeting A2, A4 en 40 x 50 cm.

Hollandse duinen

Een natuurlandschap in de Hollandse duinen, waar magische wezens zich openbaren.
Afmeting 40 x 50 cm.

Bomentempel

Afmeting A3.

Natuur: eindeloze creatie

Afmeting A3.

De tweede ronde: Meditatieve Platen

Na het succes van de eerste expositie (september 2018) ben ik verder gegaan met de ontwikkeling van Meditatieve Platen. Je kijkt wijds naar de collages van mijn natuurfoto’s, totdat wezens, vormen, nieuwe landschappen, zich openbaren. Ervaar en ontspan via objectieve waarneming: omdat de nieuwe landschappen die zich aan je openbaren, geen concept hebben in jouw mind, helpen ze je om te ontspannen, Je kan de Meditatieve Platen zowel in lengte als in de breedte ophangen, waarbij verschillende landschappen ontstaan.

Eindeloze creatie, Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A2.

Serie van 4: Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A1.

Licht en Donkerte, Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A1.

Duingezichten, Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A1.

Duinkwartet, Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A1.

Wezens in de Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A2.

Herten in de Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A1.

Prachtige herfst in de Waterleidingduinen, 2018

Afmeting A1.

Lang leve de natuur, Waterleidingduinen, herfst 2018

Afmeting A1.

Rajasthan, de hond en de koe

Afmeting A1.

Rajasthan, Pushkar, de hond en de koe

Afmeting A1.

Rivier, Manali, India

Afmeting A4.

Zwitserland, de Alpen

Afmeting A1.

Terug naar begin.

Gratis Proefles!

Als je het formulier invult krijg je spoedig een email met de locatie en tijd van de volgende les.